Huisdieren - Gerry jöris

Ga naar de inhoud

Huisdieren

Wij hebben al heel wat huisdieren gehad, waarvan ons de meesten zijn ontvallen. Zij hebben allemaal een eigen plekje met hun urntje en foto in de boekenkast. Zo blijven zij toch nog een beetje bij ons.
Amber 22 maart 2001 - 12 december 2015

Deze heerlijke teckel kwam bij ons wonen in maart 2008. Zij had bijna haar hele leven in een fokkerij gewoond, waar zij diverse nestjes had gekregen. Toen zij niet meer "productief" was kon zij daar niet meer blijven en kwam Amber via een kennis bij ons. En daar hebben wij nooit een dag spijt van gehad. Amber was een heel lief hondje dat mij volgde als een schaduw. Wij missen haar nog elke dag.
Amber heeft een eigen Facebookpagina.
Pukkie 19 april 1988 - 16 april 2004

Pukkie kwam bij ons in huis toen zij ongeveer 10 jaar was. Zij had het bij ons waarneembaar erg naar de zin en ging overal met ons mee naar toe. Op Schiermonnikoog vond zij het heerlijk. Wij hebben dan ook de helft van de as van Pukkie op Schiermonnikoog verstrooid.
Suske oktober 1975 - 11 maart 1992

Suske kwam eind april 1976 met zijn zusje Wiske bij ons wonen. Wij waren op bezoek in Posterholt bij een tante en daar liepen deze twee plaatjes rond. Ik was op slag verliefd en aan het einde van de week verhuisden zij met mij naar De Meern, waar ik toen nog woonde.
Wiske oktober 1975 - 6 februari 1993

Wiske kwam eind april 1976 met haar broertje Suske bij ons wonen. Wij waren op bezoek in Posterholt bij een tante en daar liepen deze twee plaatjes rond. Ik was op slag verliefd en aan het einde van de week verhuisden zij met mij naar De Meern, waar ik toen nog woonde.

Floor 1998 - 9 juni 2000

Floor kwam in 1994 samen met Rakker bij mij in huis. Zij woonden bij een collega waarvan de zoon in toenemende mate allergisch werd voor katten, waardoor zij alleen nog in het halletje mochten verblijven. Als ik hen niet in huis had genomen waren zij naar het asiel gegaan en daar maakt een oudere kat weinig kans op herplaatsing. Floor overleed in 2000 op de leeftijd van rond de 19 jaar. Wij hebben deze lieve knorrepot nog zo'n 6 jaar bij ons mogen hebben.
Rakker 19 mei 1993 - 30 september 2008

Rakker kwam in 1994 samen met Floor bij mij in huis. Zij woonden bij een collega waarvan de zoon in toenemende allergisch werd voor katten, waardoor zij alleen nog in het halletje mochten verblijven. Als ik hen niet in huis had genomen waren zij naar het asiel gegaan. Rakker was een bijzonder lieve, zachtaardige kater die Muis, die als kitten bjj mij in huis kwam, heel zorgzaam als een moedertje heeft opgevoed.

Muis 1 mei 1996 - 10 september 2012

Muis was een donders katertje, dat als kitten bij mij in huis kwam. Het was de eerste keer dat ik een katje, zo uit het nest, in huis kreeg. Wat was Muis een heerlijke, brutale, lieve, imponerende (wij noemden hem wel eens gekscherend Bokito) en fotogenieke poes. De verhuizing naar Winsum heeft hij goed verwerkt, maar na een half jaar ging hij opeens heel hard achteruit en hebben wij hem uiteindelijk op 10 september 2012 moeten laten inslapen.
Sientje 24 april 2005

Ook Sientje kwam bij ons wegens allergie van de dochter van het baasje. Zij kwam op 18 oktober 2008 "op proef" en tot op heden is zij niet meer weggegaan. Sientje zat aanvankelijk flink onder de knoet van Muis en later van Amber. Sinds Muis en Amber zijn overleden, heeft Sientje zich ontwikkeld tot een zeer gezellige en aanhankelijke poes. Zij heeft het hier zo te zien reuze naar haar zin. Zit of ligt graag op de patio, waar zij uitkijkt op de parkeerplaats met veel passerende poezen en dat vindt zij heel interessant. Het liefst ligt zij voor mijn computerscherm als ik aan het werk ben.
 Gerry Jöris (2020)
Terug naar de inhoud