Even voorstellen - Gerry jöris

Ga naar de inhoud

Even voorstellen

Mijn naam is Gerry Jöris. Ik heb mijn hele leven voornamelijk in Utrecht gewoond. Sinds april 2012 woon ik, samen met mijn echtgenoot Rob Higler, in Winsum op het prachtige Hogeland van Groningen. Wij zijn gesetteled in onze heerlijke nieuwe woning aan het Sjoelplein in Winsum, een kleinschalig project van 8 levensloopbestendige woningen.

Ik ben geboren in Eindhoven, maar verhuisde al snel naar Almelo. Toen mijn vader werd overgeplaatst naar Hilversum gingen wij natuurlijk mee. Na zijn benoeming tot bondspenningmeester van de Kleding- en Textielarbeidersbond verhuisde het inmiddels uitgedijde gezin Jöris in april 1953 naar Utrecht. Ik kom uit een (warm) nest met 9 kinderen; ik heb 4 broers en 4 zusters. In juli 1962 ben ik gaan werken en heb dat tot mei 1998 gedaan in een groot aantal functies bij een groot aantal organisaties. Vanaf 1974 heb ik voornamelijk in de sector zorg en welzijn gewerkt. Na mijn burnout in 1998 ben ik niet meer in het reguliere arbeidsproces teruggekeerd, maar ben als zelfstandig ondernemer aan de gang gegaan met mijn bedrijfje DAD-ZZP (Digitale Administratieve Diensten voor Zelfstandigen zonder Personeel). De laatste jaren bestaan mijn werkzaamheden voornamelijk uit het ontwerpen, bouwen en onderhouden van websites.
Onze verhuizing verliep niet zonder slag of stoot. In januari 2012 werd Rob erg ziek. Uiteindelijk werd hij op 17 februari 2012 opgenomen in het ziekenhuis waar na een aantal dagen bleek dat hij een streptococcenbacterie op zijn hartklep had; die moest vervangen worden. In de aanloop naar die operatie kreeg hij een herseninfarct, waardoor hij rechtszijdig verlamd raakte. Dat was een ontzettende nare tijd en het resulteerde erin dat ik in mijn eentje met teckel Amber en de poezen Muis en Sientje naar Winsum verhuisde op 4 april. Rob was op 3 april overgeplaatst naar een verpleeghuis in Zuidhorn. Gelukkig is Rob na revalidatie aardig opgeknapt. Als je meer over zijn revalidatie wilt weten, kijk dan even op zijn website.

Wij hebben het erg naar onze zin in Winsum en zijn aardig ingeburgerd. Hoewel het niet altijd meevalt, kunnen wij ons aardig redden. Wij hebben een heerlijke comfortabele nieuwbouwwoning in een gezellig dorp, waar nog volop winkels zijn.
 Gerry Jöris (2020)
Terug naar de inhoud